Google+ Followers

maandag 18 juni 2012

Het einde en het begin van de Pardus? (deel 4)

Druk,druk en nog eens druk. De afgelopen weken is er veel gebeurt in Pardus-land. Het Anka team is nog steeds druk bezig met het up-to-date maken van alle software in hun repository. Op het world-forum wordt er over alles en nog wat gediscussieerd en tussendoor moet er een echte wereldwijde Pardus community worden opgericht. En ook is er nog steeds onzekerheid over wat de oorspronkelijke ontwikkelaar met Pardus van plan is. Maar er is nu een globale roadmap voor Pardus waar de community aan kan gaan werken. Maar er is ook behoefte aan echte kernel ontwikkelaars en python ontwikkelaars. Dus wil je meehelpen aan het opbouwen van een unieke Linux distributie en deel uit maken van deze community meld je dan hier aan.

En morgen (19 juni 2012) wordt er een persconferentie gegeven in Turkije over de toekomst van Pardus. Dus afwachten maar ...

Pardus, te mooi om te laten vergaan

maandag 4 juni 2012

De vorming van een Pardus community

Het zijn drukke weken in het land van PardusLinux. Er heerst bij veel gebruikers nog onduidelijkheid, en de informatie uit Turkije verloopt soms moeizaam. Maar als ik een analyse van de stand van zaken moet maken is deze als volgt:

- Tubitak (de Turkse overheidsorganisatie die Pardus (heeft) ontwikkeld zal in de toekomst alleen nog verder gaan met Pardus coporate.
- De Pardus 2011 lijn zal worden overgedragen aan de community, en deze zal de verdere ontwikkeling van Pardus op zich nemen.

Met het overdragen aan de community zitten nog wat juridische haken en ogen, heeft te maken met de Turkse wetgeving, trademark op de logo van Pardus, etc. Maar ik ga ervan uit dat dit in de komende weken wordt opgelost.

Nu is de Turkse community al druk bezig met het bijwerken van software versies, etc. Maar Pardus heeft een wereldwijde community, en op het world-forum van Pardus zijn we nu druk bezig met het invullen van deze community.

* Opstellen van een roadmap
* Structuur van de community
* Lijst met gebruikers die een bijdrage kunnen leveren

En alle tips, idee├źn en adviezen zijn welkom :).