Google+ Followers

zondag 28 februari 2010

Qgis

Quantum GIS ... al een tijd op het oog, en deze week op het werk mee zitten 'spelen'. Wel onder windows, maar ja ... hier thuis wel lekker onder Linux. En als je vaak met ArcGIS moet werken, dan is Qgis een verademing. Snel, veel betere WMS en WFS ondersteuning, en eigenlijk alle basis GIS functionaliteiten aan boord. Als de ontwikkeling van Qgis zo door gaat dan is een overgang op het werk zeker een optie. Dan geen woeker licentie prijzen meer, maar het voornaamste is weer snel kunnen Gissen.
Iedereen die GIS leuk en interessant vindt .. probeer Qgis. Er zijn voor de meeste linux varianten wel packages aanwezig, en voor Windows gebruikers is er op de Qgis site een 'lite' versie (zonder Grass) te downloaden.
Met informatie over Qgis kun je hier vinden.

Kwooty

Bij het werken onder KDE miste ik nog een goede QT 'nzb-grabber'. Er zijn mooie programma's zoals bijvoorbeeld LottaNZB en Nntpgrab, maar dit zijn GTK applicaties.
Onder KDE 3.x was er altijd het programma Klibido, maar deze is nooit naar QT 4 omgezet. Maar gisteren was het dan zover ... was weer even aan het zoeken, en ja ... Kwooty!. Een simpel mooie 'nzb-grabber' met opties voor uitpakken en repareren. Wat wil een mens nog meer ;)
Heb nog geen kant-en-klare package gevonden, maar de source is eenvoudig zelf te compileren. Kwooty kan je hier downloaden. En ... veel download plezier.